Rendelőnkben használt gépek

TF Adaptív rendszer

Rendelőnkben endodoncia kezeléseknél ezt az egyedülálló rendszert használjuk. A TF Adaptív tágítók más gépi tágítókhoz képest 70%-kal flexibilisebbek és azoknál jóval nagyobb terhelést is elviselnek. A TF Adaptive tágítókat az Elements Motorral használva a hagyományos reciprokációs mozgáson túlmutató rotációra képesek, méghozzá adaptív módon, tehát a tágító mozgását folyamatosan a gyökércsatorna körülményeihez igazítva. Az adaptív mozgás technológia alapját egy levédett intelligens algoritmus adja, amelyet a TF Adaptive File rendszerhez terveztek. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a TF Adaptive fájlokat megfelelő nagyságú torziós erő érje az alkalmazott nyomás függvényében, ami azt jelenti, hogy lehet tiszta forgómozgás és reciprok mozgás is, az anatómiai viszonyoknak megfelelően. Az Elements motor képes észlelni a tágítóra ható erőket és azokhoz alkalmazkodva forgatni a tágítót, a tágító pedig képes extrém igénybevételeknek is megfelelni. Más eszközökkel ellentétben ez a kombináció sokkal nagyobb forgási intervallumokra is képes, mint más termékek.

Ha a tű tágításkor csak gyengébb ellenállásba ütközik, akkor 600 fokos fordulatokkal halad előre. Ha a motor nagyobb ellenállást érzékel, akkor a motor a tágítót csak 370 fokig forgatja előre, míg a reciprok irányú forgás fordulatának fokát a motor mindig a fellépő erőhatásokhoz alkalmazkodva, maximum 50 fokban határozza meg. A motornak ez az egyedi, biztonságosabb és egyszerűbb megmunkálást nyújtó adaptációs tulajdonsága csak az „R” fázisú hőkezeléssel és formájukat megcsavarással elnyerő TF Adaptive tágítókkal együtt használva képes érvényesülni, mert más gépi tágítók általában 150/30 fokos, nem adaptív, hanem fix fordulatokat végeznek.

Duo Quattro - PRF rendszer

Autológ vérből előállítható csont -és lágyszövet

duo quattroA PRF módszert dr.Joseph Choukroun (sebész, aneszteziológus, fájdalomspecialista) dolgozta ki 2001-ben, mely azóta már az egész világon elterjedt. Elkészítéséhez a páciens saját vénás vére szükséges, melyet véralvadásgátlók hozzáadása nélkül centrifugálnak. A természetes koagulációs folyamat eredménye egy leukocytákban és thrombocytákban gazdag fibrin alvadék. Az erős fibrin-háló extra-celluláris mátrixként szolgál, a fibrinbe beágyazódott és koncentrálódott leukocyták és trombocyták növekedési faktorai pedig lassabban szabadulnak fel és tovább hatnak. A PRF nem csak növekedési faktorokat, hanem gyulladásos citokineket raktároz és szabadít fel, melyek a sebgyógyulás proliferatív, exudatív stádiumában kapnak szerepet, illetve gyulladást gátló citokineket is, melyek a szövetformálódás kezdetét szabályozzák. 

 

Arcus Digma

arcusdigma2Az Arcus Digma az ízületek egyéni értékeinek bemérésére szolgál, amely a fogpótlásoknál kiemelkedő jelentőségű. Ultrahanggal működik, számítógép vezérli, amely az állkapocs háromdimenziós mozgásait kielemezve számítja ki a páciens ízületeinek egyéni értékeit. Ezen értékeknek megfelelően alakíthatja ki a fogtechnikus a rágófelszínt, amelynél a csücskök így a megfelelő helyre kerülve nem akadályozzák a beteg szabad ízületi mozgásait. Így a egy tökéletesen egyénre szabott, a rágóizmokkal összhangban működő fogsort lehet elkészíteni.

 

Ózonterápia

Az ózon egy erős oxidálószer, amelyet az elmúlt 40 évben széles körben alkalmaztak a vízrendszerek tisztítására. Az ózon természetes biocid, amely másodperceken belül hatékonyan megöli a baktériumokat, vírusokat és gombákat. Különböző területeken használatos, beleértve a kórházakat és a nyilvános helyeket a fertőzések és szagok ellen. Baktericid, fungicid és virosztatikus tulajdonságai miatt az ózont széles körben használják sebek fertőtlenítésénél.

A HealOzone technológia az ózon közvetlen alkalmazását szabályozott módon használja az elbomlott fogfelületre, és képes a fogszuvasodás potenciális megfordítására. A fogszuvasodás az a folyamat, ahol a fogak rothadnak és elbomlanak a sav támadása miatt. Kezdetben a sav feloldja az ásványi anyagokat a fogfelületről, és egy porózus károsodást hoz létre, amely képes baktériumokat tárolni. Ha kezeletlen marad, a sav eltávolítja a fog (kemény zománc) kemény külső réteget, és behatol a lágyabb belső rétegbe (dentin). Ha ez megengedett, akkor fogszuvasodást eredményez. A sav a természetben előforduló baktériumok terméke, amely a fogfelülethez tapad, ami táplálékként étrendünkben cukrot használ.

A HealOzone speciális kézi műszert használ puha műanyag pohárral, hogy az ózont a fogszuvasodott területre alkalmazza. Ez egy rövid, egyszerű és fájdalommentes eljárás. Nincs szükség injekcióra, fúrásra vagy fogászati ​​amputációra, így a fogat nem károsíthatja. Az ózon megöli a savtermelő baktériumokat, amelyek elszaporodhatnak és bomlást okoznak. Miután ezeket a baktériumokat eltávolították, egy speciális folyékony ásványt helyeznek a tisztított területre. Ez ösztönzi a fogak remineralizáló folyamatát. A gyártó ajánl még egy speciális fogkrémet és szájöblítőt is, amivel tovább ösztönözhető a fog gyógyulása. Ezek tartalmazzák azokat az alapvető ásványi anyagokat, amelyekre a szervezetnek szüksége van a bomlási folyamat megállításához.

Piezon© Master Surgery készülék

piezzo

Egy innovatív készülék, amely az alábbi területeken mind használható:

PERIODONTÁLIS SEBÉSZET: Osteotomia és osteoplasztika, autogén csontkivétel regeneratív műtéthez.

IMPLANTOLÓGIA: Alveoláris gerinc szétválasztás, ’sinuslift’, autogén csontkinyerés, implantátum előkészítése.

SZÁJSEBÉSZET: Foghúzás, gyökér resectio, gyökérmaradványok problémamentes eltávolítására, orthodonciai sebészet.

ÁLLCSONTSEBÉSZET: A csontgyűrű extrakciója, az osteogen distrakcio, ideg áthelyezés, sinus eleváció, distrakció osteogenesis.

 

Propex 2 - Apex locator

propex2

A ProPex II egy modern gyökércsúcskereső, amely innovatív elektronikus technológiákon és a Maillefer cég hosszú távú szakértelmein alapszik az endodontika területén. Többfrekvenciás technológiát alkalmaz, hogy nagy pontossággal keresse meg a gyökércsúcsot a gyökércsatorna legkülönböző adottságainak ellenére is. A kompakt, stabil és könnyű kezelhetőséget a ProPex II felhasználóbarát kezelőfelülete teszi lehetővé. A látványt vizuálisan nyomon követhetjük egy nagy színes képernyőn, amelyet visszajelző lámpák és egy opcionális, progresszív hangjelzés egészíthet ki. 

 

PeriOptix - Loupes

loupesA fogászati szakemberek kiválóak a szép mosolyok javításában, de még tisztábbá tehetik a fogakat, ha jobban látják őket. A PeriOptix piacvezető cég Loupes szemüvege viselése során nagyban javítja a és nagyítja a fogorvos által látott vizsgálandó területet, javítja a munka közbeni testpozíciót és csökkenti az izom-csontrendszerre nehezedő stresszt.

 

 

MASTERsurg LUX Wireless

MASTERsurg LUX Wireless REFA legmodernebb eszközök egyike a fogászati és sebészeti műtétek biztonságos és korszerű lebonyolításához.

• Nagy teljesítmény, 80 Ncm nyomaték

• Auto-kalibráció egy érintéssel, precíz sebesség, maximális biztonság

• INTRA LUX S600 LED sebészeti motor

• S201XL 20:1 lassító kézidarab

• Modern, nagy, színes érintőképernyő

• Könnyű programozhatóság - 10 program